Sajtó


2019. március 15.

Embey-Isztin Dezsőt a Magyar Érdemrend Lovagkeresztjével tüntették ki a nemzeti ünnep alkalmából


“Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere nemzeti ünnepünk alkalmából Magyar Érdemrend Lovagkereszt, Magyar Érdemrend Tisztikereszt, Érdemes Művész, Kiváló Művész és Babérkoszorú-díjakat adott át. Kiemelkedő színvonalú munkájáért Magyar Érdemrend Lovagkereszt polgári tagozat kitüntetésben részesült:

EMBEY-ISZTIN DEZSŐ, az Országos Onkológiai Intézet Fájdalom Ambulanciájának osztályvezető főorvosa, a Pécsi Tudományegyetem címzetes egyetemi docense.”

www.kismaros.hu

 


2012. 01 25.

Uzsoki-ügy

Dr. Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter és Dr. Embey-Isztin Dezső címzetes egyetemi docens sajtótájékoztatón ismertetik a végső stádiumban lévő betegek kezelésének jogi, etikai és orvosi vonatkozásainak aktuális helyzetét.

    

Kapcsolódó cikkek:

  • Rendezett a végstádiumban lévő betegek fájdalomcsillapítása kormany.hu
  • Uzsoki-ügy: a miniszter bizottsága jelentett nol.hu

 


2013. március 6.

Akik megszüntetik a krónikus fájdalmat

Részlet:
“A fájdalomambulancián dr. Embey-Isztin Dezső mellett egy neurológus, egy szakasszisztens, egy adminisztrátor és egy műtősfiú dolgozik. A rendelő két vizsgálóból és egy műtőből áll, ahol csak ők végeznek beavatkozásokat – csak ott jártunkkor hatot az adott napon. Ezek ambuláns műtétek, amely után megfigyelik a betegeket egy fektetőben, ha pedig minden rendben van, pár óra után már haza is mehet a páciens. ”

www.hazipatika.com

 


2013. március 6.

Fájdalmas tények a fájdalomcsillapításról

Részlet:
Dr. Embey-Isztin Dezső a Magyarországi Fájdalom Társaság alapító elnöke szenvedélyesen ecsetelte a finanszírozással kapcsolatos anomáliákat. Tudomásul kell venni, hogy a pokoli fájdalmak csillapításához új készítményekre is szükség van. Az egyik már itt is van, – injekció formájában-, de a biztosító nem finanszírozza. Így a betegnek havi 100 ezer forintjába kerül, amit a fájdalomtól szenvedő, munkaképtelen emberek nem tudnak vállalni! Egy másik példa. A csontdaganatos betegek számára, – akiknek vécére járni is óriási fájdalom- létezik egy nyelv alá tehető gyógyszer, ami 1 órán keresztül fájdalommentessé teszi a pácienst. “Ezt a gyógyszert sem tudjuk felírni, mert olyan drága.”

www.weborvos.hu